Чадеж у Њујорку представља регион лидерима светског бизниса

Председник Привредне коморе Србије и Коморског инвестиционог форума западнобалканске шесторке Марко Чадеж сутра ће у Њујорку пред око 600 учесника Годишњег самита организације Конкордија, међу којима су и челни људи више од стотину глобалних корпорација, представити Западни Балкан као јединствену инвестициону дестинацију и потенцијале за пословање и улагање у региону.

Марко Чадеж ће говорити на најпосећенијој, пленарној сесији као једини говорник на Самиту са Западног Балкана и једини, уз председника америчке привредне коморе, представник коморе из других земаља и региона.

Чадеж наводи да је скуп одлична прилика да глас пословне заједнице Србије и региона чују утицајни лидери јавног, приватног и цивилног сектора, не само из Америке, већ из целог света.

"То је шанса да међународној јавности, пре свега моћним светским компанијама, потенцијалним инвеститорима представимо нову слику о нашем региону, као региону успеха, а не сукоба и препрека, месту које завређује њихов капитал, које ће им донети профит и где њихове инвестиције више вреде него на многим другим дестинацијама у свету", рекао је Чадеж.

У сагледавању услова за пословање у овом региону, онога што им пружамо и при доношењу одлуке о инвестирању, како је навео, стављамо им на располагање користан алат – нашу онлајн инвестициону платформу.

За пословну заједницу коју представља, каже, важно је што нам је учешће на овом самиту отворило врата за успостављање директних, драгоцених контаката са представницима, власницима, партнерима, председницима и менаџерима моћних глобалних корпорација из разних индустрија, који говоре на овом догађају, подржавају Самит и активности организације Конкордија.

Међу њима су, иначе, светски познате компаније, као што су: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Saćs, Credit Suise, Western Union, Mastercard, Walt Disney.

Овогодишњи самит једне од најутицајнијих "тинк тенк" организација у Америци, који се одржава сутра и прекосутра, а у време заседања Генералне Скупштине УН, окупио је око 300 утицајних говорника из Америке и света – садашње и бивше председнике држава и влада, конгресмене и парламентарце, представнике државних администрација, међународних бизнис, финансијских институција и организација из других области. 

На готово 70 панела, сесија и предавања учесници самита током наредна два дана бавиће се широким спектром тема и глобалних изазова – од смањења сиромаштва и питања битних за унапређење здравља и образовања светске популације, енергетске одрживости до дигитализације и савремених технологија као што је 5Г мрежа.

У агенди скупа су и питања од актуелних планетарних економских сукоба и партнерстава, путева развоја приватног сектора и предузетништва до владавине права, националне безбедности, дипломатије и геополитике.

Конкордија је независна, непрофитна организација, основана у Америци 2011. године. Посвећена је дијалогу, размени искустава, сарадњи и умрежавању утицајних лидера, институција и организација из света, ради промишљања и критичног сагледавања тема од глобалног значаја, предлагања решења за изазове са којима се свет и поједини региони суочавају и склапања међусекторских партнерства за глобално одрживи социјални и економски развој.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи