Уместо Сићеваћком клисуром од новембра новим ауто-путем

Потпредседница Владе Зорана Михајловић обишла је у суботу последње радове на источном краку Коридора 10 од Ниша ка граници са Бугарском код Банцарева.

Радови се изводе на деоници до Просека преко Банцарева до Црвене реке где се испред тунела Банцарево завршава галерија која ће у потпности санирати клизиште.

Према тврдњама инвеститора "Коридора Србије" и извођача компаније "Интеграл" сви радови биће завршени до 31. окртобра.

"Били смо овде пре два месеца када смо недељу дана провели на овом делу Коридора и данас је слика другачија. Још мало тога је остало да се уради и на освнову трвдњи Коридора Србије очекујем да почетком новембра пустимо у саобраћај и ову последњу деоницу ауто-пута на Коридору 10", истакла је Зорана Михајловић.

Пуштање у саобраћај ове деонице дуге 22,5 километара има велики значај за безбедност у саобраћају јер возачи на путу од Ниша ка Пироту и Димитровграду више неће морати да пролазе кроз Сићевачку клисуру где су се стварале велике колоне и гужве, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства.

"Али оно што је најважније јесте да је Србија завршила Кориодор 10, да је завршила део ауто-пута "Милош Велики" и да наставља даље, у градњу још шест нових ауто-путева", истакла је Михајловићева.

Помоћник директора "Коридора Србије" Душан Пурић, као и шеф градилишта Осман Красић из компаније "Интеграл" истичу да су задовољни темпом радова на изградњи галерије.

"Након два месеца од почетка ми смо данас на 75 одсто реализованих радова, тако да очекујем да сви радови буду завршени до 31. октобра", истакао је Пурић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво