Викенд у Вршцу у знаку вина и грожђа

Берба грожђа на падинама вршачког брега приводи се крају. У Вршцу, кажу, биће доброг вина. Зато овог викенда славе добру бербу у оквиру традиционалних 62. дана Вршачке бербе грожђа - Грожђебала.

Taj крај окружен највећим плантажама винограда у земљи, још од доба Римљана своју судбину је везао за винову лозу, растао је и развијао се заједно са виноградима. Грожђе и вино до данас су остали најважније обележје Вршца, али и делатност коју млади наслеђују.

"Радује чињеница да је све више младих људи који наслеђују породичан бизнис и који се одлучују да се баве производњом вина и ми ћемо им као локална самоуправа бити увек добар партнер и помоћи им у обављању овог посла", каже Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

Том приликом Ђорђевић је, обишавши младе винаре, најавио подршку Владе када је производња вина у питању.

"Ми данас у држави имамо доста средстава и желимо управо да промовишемо и да дајемо та средства јер је то најбољи начин да млади остану управо овде у крају и да тако развијамо нашу Србију", каже Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У част вина и грожђа Вршчани ће славити до понедељка.

Више од 100.000 туриста из целе Србије и око 20.000 суседа Румуна заједно са Вршчанима уживаће у доброј атмосфери, бројим концертима, забавним, спортским и културним садржајима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво