Викенд у Вршцу у знаку вина и грожђа

Берба грожђа на падинама вршачког брега приводи се крају. У Вршцу, кажу, биће доброг вина. Зато овог викенда славе добру бербу у оквиру традиционалних 62. дана Вршачке бербе грожђа - Грожђебала.

Taj крај окружен највећим плантажама винограда у земљи, још од доба Римљана своју судбину је везао за винову лозу, растао је и развијао се заједно са виноградима. Грожђе и вино до данас су остали најважније обележје Вршца, али и делатност коју млади наслеђују.

"Радује чињеница да је све више младих људи који наслеђују породичан бизнис и који се одлучују да се баве производњом вина и ми ћемо им као локална самоуправа бити увек добар партнер и помоћи им у обављању овог посла", каже Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

Том приликом Ђорђевић је, обишавши младе винаре, најавио подршку Владе када је производња вина у питању.

"Ми данас у држави имамо доста средстава и желимо управо да промовишемо и да дајемо та средства јер је то најбољи начин да млади остану управо овде у крају и да тако развијамо нашу Србију", каже Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

У част вина и грожђа Вршчани ће славити до понедељка.

Више од 100.000 туриста из целе Србије и око 20.000 суседа Румуна заједно са Вршчанима уживаће у доброј атмосфери, бројим концертима, забавним, спортским и културним садржајима.

број коментара 0 Пошаљи коментар