Турци граде фабрику у Ћуприји, најављују плате веће од просечних

"Фека аутомотив", компанија за производњу ауто-делова, у Ћуприји гради фабрику вредну 11 и по милиона евра, у којој би почетком 2020. године у првој фази требало да се запосли 130 радника. У тамошњој Индустријској зони уз Коридор 10 већ ради једна кинеска компанија, а уговоре о закупу хала потписао је још један инвеститор из Кине.

Најзахтевнији радови на подизању хале од око осам хиљада квадрата су завршени. Општина је турској компанији "Фека аутомотив" дала четири хектара земљишта за изградњу фабрике. Они без посла са нестрпљењем чекују нове погоне.

Ћупричани од инвеститора из Турске очекују много, јер већих производних погона у том граду нема.

Ипак, и мањи погони попут кинеске компаније "Јурофибер", која производи предиво, расту, па ће они ускоро преузети и раднике "Тибет моде" и производити чарапе.

У кинеску четврт, како је Ћупричани зову, до краја године долази још један инвеститор, који производи пластичне грануле.

Куанси Хе из компаније "Џонг чао" наводи да су имали добру сарадњу са општином.

"Паралелно смо са добијањем дозвола радили и увоз машина. Инвестираћемо два милиона евра и запослити 50 радника", најавио је Хе.

Помаци у привреди повећали и општински буџет

Да помака у привреди Ћуприје има говори и боље стање у локалном буџету, у којем је повећан прилив пореза на зараде.

Турска компанија "Фека аутомотив" најавила је веће плате од тренутног просека у општини.

Нинослав Ерић, председник општине Ћуприја, истиче да су однос према инвеститору поставили тако да им је то најбитнији циљ.

"Када се тако поставите према инвеститору, инвеститор то препозна и види да је у претходном периоду неко инвестирао у Ћуприју и да је брзо дошао и до дозволе и до свега", каже Ерић.

Власници "Фека аутомотива" отварање фабрике најављују за крај ове или почетак наредне године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво