За три стартап центра у Ужицу, Прибоју и Ариљу 139 милиона

Министар Ненад Поповић уручио је у Ужицу уговоре за изградњу иновационих стартaп центара у Ужицу, Прибоју и Ариљу за које је Влада Србије издвојила 139 милиона динара и који треба да буду отворени у марту.

Ненад Поповић, задужен иновације и технолошки развој, истакао је да изградњом стартап центара Влада жели да створи услове да се млади инжењери по завршетку студирања, врате у Ужице, Прибој и Ариље и да оснују своје компаније и умрежени са осталим иновационим предузетницима раде за цео свет.

"Влада Републике Србије ће им обезбедити не само простор, већ и најновију опрему, умрежиће их са осталим старт уп центрима у Србији, а имаће и правну, финансијску, рачуноводствену и маркетиншку подршку. Тако, Влада ће финансирати и менторство, јер желимо да млади који имају идеје уз помоћ ментора да их претворе у производ који има шансу на тржишту", рекао је Поповић.

Министар Поповић је нагласио да су српски инжењери највеће благо ове земље и замајац будућег економског развоја.

"Србија своју индустријску будућност види у дигиталној трансформацији своје индустрије у иновацијама, а ту кључну улогу имају инжењери. Србија је прошле године остварила од извоза ИТ услуга милијарду и 150 милиона евра, а очекујемо да до краја ове године буде 1,5 милијарди евра", истакао је Поповић.

Министар је рекао и да се нада да ће иновациони стартaп центри у Ужицу, Прибоју и Ариљу бити успешни као и у Београду, Новом Саду у који упошљавају хиљаду инжењера који послују са целим светом.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић нагласио је по примању уговора да ће стартap центар у овом граду бити отворен у марту, као и у остале две општине, а да ће овај центар бити база за реализацију и осталих иновативних пројеката попут технолошког парка.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 19. сеп 2019, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

Sta je sa Bajinom Bastom

Neka opstina je dobila put,neka fabriku,neka ovo ili ono samo su izgleda svi zaboravili na Bajinu Bastu i nas glas nigde ne moze da se cuje pa eto iskoristio bih ovde priliku da je pomenem