За три стартап центра у Ужицу, Прибоју и Ариљу 139 милиона

Министар Ненад Поповић уручио је у Ужицу уговоре за изградњу иновационих стартaп центара у Ужицу, Прибоју и Ариљу за које је Влада Србије издвојила 139 милиона динара и који треба да буду отворени у марту.

Ненад Поповић, задужен иновације и технолошки развој, истакао је да изградњом стартап центара Влада жели да створи услове да се млади инжењери по завршетку студирања, врате у Ужице, Прибој и Ариље и да оснују своје компаније и умрежени са осталим иновационим предузетницима раде за цео свет.

"Влада Републике Србије ће им обезбедити не само простор, већ и најновију опрему, умрежиће их са осталим старт уп центрима у Србији, а имаће и правну, финансијску, рачуноводствену и маркетиншку подршку. Тако, Влада ће финансирати и менторство, јер желимо да млади који имају идеје уз помоћ ментора да их претворе у производ који има шансу на тржишту", рекао је Поповић.

Министар Поповић је нагласио да су српски инжењери највеће благо ове земље и замајац будућег економског развоја.

"Србија своју индустријску будућност види у дигиталној трансформацији своје индустрије у иновацијама, а ту кључну улогу имају инжењери. Србија је прошле године остварила од извоза ИТ услуга милијарду и 150 милиона евра, а очекујемо да до краја ове године буде 1,5 милијарди евра", истакао је Поповић.

Министар је рекао и да се нада да ће иновациони стартaп центри у Ужицу, Прибоју и Ариљу бити успешни као и у Београду, Новом Саду у који упошљавају хиљаду инжењера који послују са целим светом.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић нагласио је по примању уговора да ће стартap центар у овом граду бити отворен у марту, као и у остале две општине, а да ће овај центар бити база за реализацију и осталих иновативних пројеката попут технолошког парка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара