"Крушик": Нетачне тврдње да дајемо предност ГИМ-у у односу на "Југоимпорт СДПР"

Холдинг корпорацијa "Крушик" саопштила је да су тврдње појединих портала да та корпорација даје предност и повољније цене предузећу ГИМ у односу на "Југоимпорт СДПР" апсолутно нетачне, као и да предузеће ГИМ ни на који начин није у повлашћеном положају нити у повољнијој позицији по питању цена у односу на "Југоимпорт СДПР".

У саопштењу "Крушика" се наводи да у складу са својим пословним циљем остаривања највишег нивоа прихода та компанија приликом дефинисања цена води рачуна о тржишним условима, конкурентности, као и о другим факторима.

"Формирање цена зависи и од модела производа, тражене количине, као и да ли је у питању наставак уговарања са познатим корисником или се ради о новом тржишту", додају из "Крушика".

У циљу адекватног поређења у саопштењу наводе уговорене количине и структуру робе.

"Са ГИМ-ом је уговорена испорука следећих мина: 50.000 разорних мина 120мм (0+4); ‪157.000 разорних мина 81/82мм (0+4) и 60.000 разорних мина 60мм", наводе из "Крушика"

"Са 'Југоимпорт СДПР' смо почетком 2017. године (након тога није било уговарања испоруке значајних количина минобацачке муниције) потписали 4 различита уговора за испоруку следећих мина: 15.000 разорних мина 120мм (0+6); 73.756 разорних мина 82мм; 105.150 разорних мина 82мм (0+6) и 10.000 разорних мина 60мм (0+4)", додају из "Крушика".

Обавештавају да се на основу наведеног може закључити да су предузећу ГИМ испоручивани модели мина са два допунска пуњења мање.

"Конкретно, мине 60мм су ГИМ-у испоручене у варијанти 0+2, што значи да имају 2 допунска пуњења, а "Југоимпорт СДПР" продавали смо мине 60 мм у варијанти 0+4, који имају 4 допунска пуњења. Исти случај је био и код мина 82мм и 120мм. ГИМ-у смо продавали мине 81/82мм и 120мм са 4 допунска пуњења, док смо СДПР-у испоручивали мине 82мм и 120мм са 6 допунских пуњења", истичу из "Крушика".

Наводе и разлике у цени између калибара.

"Када је реч о минама 120мм, са 'Југоимпорт СДПР' смо уговорили испоруку робе по нижим ценама за 0,60 УСД/ком. Што се тиче мина 81/82мм, уговорене су ниже цене са ГИМ-ом у односу на "Југоимпорт СДПР" од 1,24 до 2,00 УСД/ком. Код мина 60мм су уговорене ниже цене за ГИМ у односу "Југоимпорт СДПР" за 6,58 УСД/ком", додају из Крушика.

"Ради разумевања ове разлике наглашавамо да од броја допунских пуњења зависи домет мина. Дакле, Холдинг корпорација 'Крушик'' је ГИМ-у испоручивала муницију краћег домета, за коју смо давали адекватне техничке карактеристике и таблице гађања. Наравно, с обзиром да су мине комплетиране уз мањи број пуњења, јасно је да њихова цена коштања мора бити нижа", наглашава се у саопштењу.

"Из наведених података може се закључити да предузеће ГИМ ни на који начин није у повлашћеном положају нити у повољнијој позицији по питању цена у односу на 'Југоимпорт СДПР'", закључују из "Крушика".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи