Веће плате – добра вест за здравствене раднике

Од 1. новембра повећавају се зараде запосленима у јавном сектору. Највећу повишицу осам до 15 одсто могу да очекују запослени у здравству, пре свега медицински и стоматолошки техничари. У синдикатима очекују да ће број оних који одлазе у иностранство бити мањи у будућности.

Према последњим подацима Института "Батут" повећање ће осетити око 50 хиљада медицинских сестара и техничара, око 25 хиљада доктора медицине и  стоматологије који су запослени за стално и око девет хиљада њих који су запослени на одређено време.

Председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити др Зоран Савић рекао је за РТС да је повећање плата у здравству добро, а нарочито када је оно све веће и веће. 

Према његовим речима, доктор медицине ће након повећања имати плату од око 76.800 динара а медицинске сестре и техничари од 45.000 до 49.000 динара.

Осим плата, улагаће се и у здравствену инсфраструктуру а Савић сматра да ће број оних који одлазе у иностранство бити све мањи. 

"Нико није успео да спречи миграције радне снаге али мислим да ће број оних који одлазе бити мањи", рекао је Савић.  

Говорећи о састанку са Министром Златибором Лончаром навео је да је то један од састанака на којем се говорило о улагањима, пријему нове радне снаге али и решавању стамбеног питања запослених у здравству.

број коментара 0 Пошаљи коментар