Поново ради "Наис" – симбол нишког туризма

После седам година паузе у раду и једне неуспеле приватизације, отворен је симбол туризма у Нишу – хотел "Наис". Нови власници реконструисали су хотел за мање од две године. Свечаном отварању присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

Последњи гост из некадашњег мотела "Наис" отишао је 2012. године. Новог власника објекат је добио 2016. године и сада је то хотел са четири звездице. Има 89 соба различитих категорија и 250 лежајева, банкет и конгресне сале.

Председник Александар Вучић је на отварању позвао инвеститоре да улажу и истакао да ће хотел "Наис" бити значајан не само за транзитни туризам, будући се налази уз Коридор 10, већ и за све друге госте. 

Рекао је да "Наис" заузима најлепше и најзначајније место на раскршћу путева. Објаснио је да се од њега јужно иде ка Скопљу и Атини, источно ка Пироту и Софији а ускоро ће се ићи и ка трећем правцу, ка Прокупљу, Куршумлији, Приштини и Грачаници.

Због тога је, рекао је председник, позиција "Наиса" од изузетног значаја за земљу.

Председник је казао да 1982. године, када је "Наис" отваран, било много обећања и да нема сумње да је у то време био један од најлепших објеката у овом делу Србије и да је привлачио огромну пажњу.

"Али рушењем система и недовољно добрим третирањем државне својине, дошли смо до тога да један такав објекат буде затворен 30 година касније", рекао је председник.

Навео је да паралелно са изградњом путева о којима се сањало, радило на неколико ствари, односно на објектима на путевима где могу да дођу странци и остану и где наши гости могу да дођу, да се развије туризам, запосле млади.

"Од једног укорењеног простора, који је био ругло читаве Србије, данас сте успели и честитам целом тиму што сте направили чисто, ново место и посебно сам срећан што у вашем хотелу нису мотиви Лондона, Њујорка, Париза, већ Ниша, пиротских ћилима, онога што јесте наша традиција, онога што је наша прошлост, а уверен сам и будућност", рекао је Вучић.

Истакао је и да је захвалан власницима што нису користили државне субвенције, иако су могли и нуђено им је, и замолио их да на наставе са изградњом других садржаја око хотела, јер имају огроман простор. 

Управник хотела "Наис" Томас Павловић је рекао да је објекат отворен после две и по године ангажовања и да он неће бити интересантан само за Ниш већ за целу јужну Србију.

Захвалио је аутору пројекта Горану Бабићу и фирмама које су биле инволвиране.

У овом тренутку у хотелу ради око 100 радника, а према најавама власника, када се изграде базен и аква-парк, биће посла за најмање још 100, а у сезони ће бити места и за сезонске раднике.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво