Минимална зарада од 1. јануара 30.022 динара

Влада Србије усвојила је Одлуку о висини минималне цене рада за период јануар-децембар 2020. године у износу од 172,54 динара (нето) по радном сату, саопштено је после седнице владе

"Повећањем од 11,1 одсто, минимална месечна зарада износиће 30.022 динара у односу на досадашњи износ од 27.022 динара. Ово најзначајније повећање до сада, које ће важити од 1. јануара наредне године, уз планире пореске олакшице за послодавце утицаће на побољшање животног стандарда грађана и привреду земље", наводи се у саопштењу.

Колику повишицу могу да очекују запослени у јавном сектору, Влада још не саопштава.  

"Још увек радимо са Министарством финансија да то урадимо. Имамо коначну слику око тога колико ће се повећати минимална плата, и ја ћу вам рећи само да је тренд повећања минималне плате у Србији, колико год синдикати можда не били довољно задовољни тиме стварно запањујући чини ми се у Србији", каже премијерка Ана Брнабић.

"Само у последње три године, ми смо 2017. повећали плате 10 одсто, па 2018. 8,6 године, па сада 11,1 одсто, дакле то су озбиљна повећања", рекла је Брнабићева.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво