"Мудис" потврдио кредитну оцену Београда и Новог Сада

Међународна кредитна агенција "Мудис" потврдила је кредитну оцену Београда и Новог Сада.

Кредитна оцена града Београда сада је (BCA) Ба3 који је идентичан рејтингу који има Република Србија, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Додао је да је агенција побољшала кредитне изгледе града Београда из "стабилно" у "позитивно" што је велико признање за Београд. 

"Данашње поправљање прогнозе кредитног рејтинга последица је не само стабилних финансија града Београда и домаћинског пословања већ и побољшања пословне климе у Србији", навео је заменик градоначелника.

Весић је додао да у извештају међународне кредитне агенције пише да "потврда о рејтингу града Београда одражава чврсте и здраве финансијске основе града, добро и уравнотежено управљање буџетом, о чему сведоче и његови високи капацитети за самофинансирање и дуг који је у опадању".

Вучевић: Новом Саду потврђен позитиван кредитни рејтинг

Међународна кредитна агенција "Мудис" оценила је кредитни рејтинг Новог Сада са "позитиван", док је прошлог пута био у рангу "стабилног", изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

То значи да је Нови Сад, заједно са Београдом и Ваљевом, поправио свој кредитни изглед, казао је Вучевић, наведено је у саопштењу.

"Чињеница да је агенција побољшала кредитне изгледе Града Новог Сада из 'стабилно' у 'позитивно' представља велико признање за наш град и рефлексију свега онога што радимо последњих година као градска влада. Побољшана прогноза кредитног рејтинга последица је стабилних финансија града, али и препорода пословне климе у нашој земљи", рекао је Вучевић.

Напоменуо је да цифре занимају инвеститоре, као и да они гледају колико је стабилна средина у коју би дошли и проширили пословање.

Зато граду Новом Саду то признање значи у сваком смислу, нагласио је Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво