У дворишту "Бека" ничу луксузни станови

Уместо луксузног хотела, на месту некадашњег привредног гиганта граде се станови. Судећи по цени, и они ће бити луксузни.

На локацији некадашњег "Бека" код Калемегдана тренутно два градилишта. Руски Фонд "Марера" обнавља и модернизује пословну зграду и та инвестиција ушла је у завршну фазу.

Представници инвеститора нису желели да говоре детаљније о пројекту, али смо обишли зграду у којој мајстори тренутно уграђују инсталације. Већ је допремљен и део намештаја за будуће закупце.

У дворишту некадашњег гиганта, холандска компанија "Пинакл" и домаћа "Александер груп" граде стамбено-пословни комплекс "К-дистрикт". Када је пре око годину дана почињао радове инвеститор је станове на овој локацији нудио по цени од 2.300 до 2.500 евра по квадратном метру.

У међувремену је, у складу са кретањем на тржишту, цена порасла и сада је до 3.000 евра за квадратни метар.

Александра Колар, представник инвеститора, каже да у овом тренутку гради први део компекса који чини пет зграда које ће чинити и стамбени и просторни простор – 199 станова.

Истиче да је део простора резевисан за пословни простор и у оквиру комплекса се гради једна пословна зграда. 

"Интересовање је кренуло од првих објава и несмањеним интензитетом траје и данас, нешто више од годину дана, након првог тренутка. Свих 199 станова у првој фази су продати, почело је предуговарање за куповину станова у другој фази", рекла је Коларова.

Први станари требало би да се уселе у мају следеће године. У оквиру друге фазе пројекта градиће се још седам зграда.

Коларова каже да је у припреми документација и планирање, неки пројектовани план је крај 2021. године. 

"Бруто површина за прву фазу је око 50.000 квадрата, за другу фазу око 80.000, а када о томе говоримо, говоримо и о подземној и о надземној површини", каже она.

Према њеним речима, та два сегмента будућег стамбено-пословног компекса К-дистрикт делиће уређена променада, шеталиште које ће спајати Калемегдан и излазак на Спортски центар "25. мај".   

И ова инвестиција, чија тржишна вредност је око 200 милиона евра, показује да и даље постоји потражња за скупљим становима. Подсећамо, локација "Беко" продата је још 2007. године грчкој компанији "Ламбда".

Због нерешених имовинских односа, купац није могао да крене у реализацију пројекта, па је продао плац. Од најављене изградње суперлуксузног хотела се у међувремену одустало јер је нови власник, по свему судећи, много боље проценио потребе тржишта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво