Како ће изгледати нови железнички депо

У Земуну ће за две године бити изграђен савремени депо за одржавање и паркирање путничких возова. У железнички депо биће уложена 52 милиона евра, кажу у Железницама Србије, а финансираће се из кредита Европске банке за обнову и развој.

Са одласком у пензију старе железничке станице гаража за преглед локомотива остала је ван употребе.

Нема више ни колосека на којима су се комплетирали путнички возови па је нови простор који се гради у Земуну неопходан. У новом депоу одржаваће се 21 путничка електрогранитура из Швајцарске и остали возови за електровучу.

Зорана Михјловић, министарака саобраћаја каже да је више од 200 милиона евра уложено у куповину нових возова.

"Уложићемо још 100 милиона евра за нове возове, али исто тако желимо да уложимо у људе. Прошле године и ове године Железнице Србије су запослиле 100 нових машиновођа. Хоћемо да проширимо овај простор јер очигледно желеница има перпективу", рекла је Михајловићева.

Добра вест је да тако велику инвестицију граде наше фирме.

"На тендеру смо изабрали понуђача, то је фирма Енергопројект, конзорцијум фирми Енергопројект. Рок за израду свега овога што је приказано на паноу је 27 месеци", каже Југослав Јовић из "Србија воза".

У железничком депоу провераваће се електични водови, мењати склопови, ремонтовати и припремати путничке гранитуре за саобраћај. Ту ће се обављати и технички прегледи возова неопходан за безбеност саобраћаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара