"Џон Дир" гради дистрибутивни центар у Сремској Митровици

Амерички гигант за производњу пољопривредних машина и трактора "Џон Дир" почеће наредне године са изградњом логистичко-дистрибутивног центра у Сремској Митровици.

Дистрибутивни центар биће изграђен на парцели на којој се тренутно гаји детелина на површини од два хектара у индустријској зони Север у Сремској Митровици.

Процењује се да ће вредност инвестиције износити пет до шест милиона евра, али како каже начелник градске управе у Сремској Митровици Мирослав Јокић далеко већи значај ове инвестиције је у томе што ће долазак овог светског бренда привући још нових инвеститора.

Пресудну улогу да америчка компанија одабере овај град и купи парцелу у постојећој индустријској зони за свој дистрибутивни центар имало је то што је градска администрација брзо одрадила свој део посла у вези са издавањем дозвола, као и позиција саме зоне, која се налази одмах поред ауто-пута Београд–Загреб.

"'Џон Дир' је купио два хектара у индустријској зони Север и платио за то око 15 милиона динара. Њихов план је да у наредном периоду изграде логистичко-дистрибутивни центар одакле ће продавати своје производе, а свима који поседују производе овог произвођача омогућиће стручну помоћ, пре свега резервне делове", рекао је Јокић за Танјуг.

У индустријској зони Север све парцеле су продате, а последњу је управо купио овај амерички произвођач пољопривредних машина, који према нашим прописима има рок од три године да земљиште приведе намени.

Град је обезбедио сву инфраструктуру, гас, струју и друго, а на америчком произвођачу је да изгради приступне саобраћајнице.

С обзиром на то да су у постојећој индустријској зони све парцеле заузете, Град Сремска Митровица урадио је план детаљне регулације за нову индустријску зону Север 3, која ће се простирати на 33 хектара са друге стране ауто-пута Београд–Загреб.

"Предстоји нам инфраструктурно опремање нове индустријске зоне. Убеђени смо да ће инвеститори препознати, како спремност локалне администрације, тако и изузетно повољан географски положај и инвестирати на територији наше општине", истиче Јокић.

Преко пута парцеле на којој ће бити "Џон Диров" дистрибутивни центар, тренутно послује такође америчка компанија "Купер стандард" која на 11.000 квадрата производи гумене и пластичне делове за ауто-индустрију.

број коментара 0 Пошаљи коментар