Србија један од водећих стартап екосистема у Европи

Представљени резултати истраживања према којима је Србија сврстана међу пет лидерских стартап екосистема у Европи. Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је истакао да се мора учинити све да убудуће има што више младих који ће уписивати техничке факултете.

Резултати истраживања стартап екосистема, које је спровела организација "Стартап Џином", представљени су на конференцији за медије министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића и директора те организације, Жан Франсоа Готсјеа.

Поповић је истакао да ће се учинити све како би што више младих отварало стартап компаније и како би привукли младе из региона у Србију.

"Морамо иновационо предузетништво да развијамо више, да имамо што више стартап компаније и тако јачамо иновациони екосистем", рекао је Поповић.

Жан Франсоа Готсје је истакао значај развоја инфраструктуре, као и сарадње јавних институција са приватним иницијативама.

"Србија је постигла добре резултате и иде у добром смеру. Такође, важно је да постоји финансирање у раној фази, али и да заједница подржава покретање стартапа. Даваћемо препоруке, а све да би Србија постала лидер у отварању нових радних места у овој области", рекао је Готсје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво