Михајловић: До краја 2021. брзом пругом од Београда до Новог Сада

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, рекла је да ће изградња деонице брзе пруге од Београда до Новог Сада бити завршена пре краја 2021. године.

"Знамо у каквом су стању раније биле наше пруге, а доста посла је још пред нама иако смо у претходне четири године обновили више од 500 километара пруга. Такође, разговарамо и о набавци возова за ту пругу", рекла је Михајловићева гостујући на ТВ Хепи.

Додаје да је важно што је кроз овај пројекат Србија у сарадњи са кинеским и руским компанијама добила ново знање и нове технологије, јер српски инжењери нису никад пре пројектовали пругу за брзине од 200 километара на час.

"Са пројектима које реализујемо, наша железница изгледаће потпуно другачије. Ове године радиће се и пројектно-техничка документација за наставак реконструкције барске пруге, чиме се припремамо да идуће године отпочнемо радове и да и на тој прузи возови могу да иду просечном брзином од 100 до 110 километара на сат", рекла је Михајловићева.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 21. авг 2019, 11:07) - anonymous [нерегистровани]

21. vek je

21. je vek i to je previše vremena za tako malu deonicu pruge. Nema hiljadu kilometara nego 80...Pripreme i radovi su se radili i pre obustavljanja saobraćaja BG-NS tako da stvarno ne znam na šta trošite 3 godine (obustave saobraćaja) na izgradnji te deonice. Ako gradite onako kako smo videli da se gradi (radnik po dužnom kilometru) onda neće to biti još skoro gotovo.