На новој деоници ауто-пута неће бити вињета

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да ће се на новој деонци ауто-пута на Коридору 11, која ће бити отворена у недељу, путaрина наплаћивати као и досад, неће бити вињета.

Зорана Михајловић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а истакла да ће се путарина наплаћивати класично – колико километара користите, толико и плаћате.

Напомиње да ће нова деоница донети нове инвеститоре у Србију и да ће унапредити туризам.

"Пошто ће се пут звати 'Милош Велики', реновираће се његова родна кућа. До следећа године коридори 10 и 11 имаће више садржаја – ресторана, хотела, биће више посета Убу, Лајковцу, Чачку", навела је Михајловићева.

Указујући на податак да је пре пет година на српским ауто-путевима било око 36 милиона транзитних путника, министарка каже да очекује да до наредне година та бројка буде преко 60 милиона.

"Сваки ауто-пут има међународне ознаке и сваки возач гледа да што пре дође до своје дестинације. Сада како завршавамо ауто-путеве, постајемо незаобилазна рута", истиче Михајловићева.

Подсећа да је рок за отварање деонице Сурчин–Обреновац 15. децембар и додаје да се сутра потписује уговор за деоницу Нови Београд – Сурчин.

"Рок за ту деоницу је годину и по дана, а само пројектна документација коштала је 50 милиона долара", указала је министарка.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи