Ваљево чека брзе траке до новог ауто-пута

Ауто-пут "Милош Велики" пролази кроз три општине Колубарског региона: Уб, Лајковац и Љиг. Ваљево је као центар региона од модерне саобраћајнице удаљено двадесетак километара, па Ваљевци годинама очекују брзе траке да их повежу са ауто-путем.

Истраживачка станица Петница повезана је са свим научним институцијама света. До ауто-пута "Милош Велики" нема добру везу. На путу од Ваљева до Непричаве сталне су гужве, саобраћај је успорен, па се до Петнице дуго путује.

"Осећамо да смо удаљенији од Београда, Новог Сада, него што смо били кад смо почињали све ово пре тридесетак година. Саобраћај је једно уско грло, Ваљево није добро повезано ауто-путем", каже Вигор Мајић, директор Петнице.

Ваљево је значајан индустријски центар у Србији. Кинеска компанија "Хајсенс" купила је "Горење" и годишње се производи 750 хиљада уређаја. И италијански "Вали" и "Крушик" су велики извозници.

Директор "Крушика" Владимир Лукић наводи да је прошле године извоз био 105 милиона долара.

"Имали смо ситуације да је из фабрике дневно излазило 12 до 15 шлепера. Свакако да ће тај нови ауто-пут допринети ефикаснијем и брзем транспорту", истиче Лукић.

Повезивање Ваљева са ауто-путем почиње на пролеће

Ваљево ће бити брже повезано са ауто-путем. На пролеће почињу радови на изградњи четири брзе траке до Непричаве.

Градоначелник Слободан Гвозденовић истиче да то је шанса Ваљева за привлачење нових инвеститора, који се већ јављају, поготово у последња два-три месеца, али и исто тако и за развој туризма на Дивчибарама.

Пројекат предвиђа да 17 километара брзих трака, после изласка из Ваљева, иду новом трасом до лајковачке петље и ауто-пута.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара