Економски ефекти новог ауто-пута

У недељу се за саобраћај отвара део ауто-пута "Милош Велики", од Обреновца према Чачку, чиме ће се значајно растеретити саобраћај на Ибарској магистрали, али ће у великој мери утицати на економски и привредни развој читаве западне Србије. Шта очекују у местима поред којих модерна саобраћајница пролази?

Пуштањем у саобраћај "Милош Велики" много већу корист имаће становници места поред којих модерна саобраћајница пролази. Аутопут ће у великој мери утицати на економски и привредни развој читаве западне Србије.

Поред новог ауто-пута Убљани су на површини од 112 хектара изградили нову индустријску зону, и ту већ ради италијанска фабрика обуће. Уб је одједном постао интересантан и инвеститорима у самом граду. 

Изграђен је нови хотел, а повећан је број становника, па су никле 34 стамбене зграде. Новим ауто-путем из Тамнаве у свет кренуће и прехрамбени производи.

"Млекара 'Уб' већ дужи временски период дистрибуира своје производе на територији целе Србије, такође у Русији, Белорусији и Црној Гори. За нас је јако битно, поготово кад су млечни производи у питању, да дистрибуција буде брза", рекла је Сузана Јанковић испред млекаре "Уб".

Нову индустријску зону имају Љиг и Лајковац. У Љигу 30 година није изграђена ни једна фабрика. И док чекају прве инвеститоре, аутопут им већ доноси благодет у сеоском туризму где су домаћинства пуна гостију.

Још већу посету очекују у свим центрима туристичке регије Западна Србија, посебно на Златибору.

"У туристичкој регији Западна Србија, која је после Београда најпосећенији крај Србије, остваримо око милион и по регистрованих ноћења годишње. Учешће страних туриста је око 25 посто. Ми смо ове године имали 15 посто пораст страних туриста и свакако да активирање ауто-пута, односно краће време путовања од нашег главног града, од Новог Сада до регије је изузетно значајно за нас", изјавио је директор ТО регије Западна Србија Мирослав Рађен.

А у Чачку све је више фирми које се баве међународним транспортом. Из Прељине сад ће лакше до Београда.

"У транспорту заиста важи она реченица да је време новац. Самим тим се и смањују и трошкови услуга, повећава се квалитет услуга према клијентима и такође се, што је најважније, повећава ефикасност наших услуга", истиче Тијана Курћубић из компаније "Ролекс транс Чачак".

Ауто-пут "Милош Велики" гарант је боље будућности и бржег привредног развоја, оцењују и други привредници у западној Србији. Његова важност је и у томе што економски бум нарочито очекују у неразвијеним општинама овог региона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво