Мали: Србија је земља у коју вреди улагати

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали осврнуо се на најновији извештај "Фајненшел тајмса" у коме се Србија нашла на првом месту у свету по броју страних директних инвестиција за 2019. годину и оценио да је то одлична вест за Србију.

Мали каже да су поносни на чињеницу да од светских финансијских институција, као и угледних финансијских магазина, често добијају потврде о исправној економској политици.

"Макроекономски резултати који гарантују стабилност и сигурност пословања омогућили су да данас инвеститори, и то највећи, препознају Србију као такву земљу, у којој ће њихова инвестиција бити на прави начин реализована и утицати на напредак у сваком смислу", рекао је Мали.

Министар је изјавио да оцена Фајненшел тајмса да је Србија на челу ранг листе за 2019. годину по броју страних директних инвестиција, круна рада Владе Републике Србије.

"Нећемо се зауставити и настављамо са реформама како бисмо били још атрактивнији инвеститорима који размишљају где да пласирају свој капитал. Све ово радимо како бисмо повећали животни стандард и квалитет живота грађана", нагласио је Мали.

Министар Мали је истакао да Србија наставља са креирањем повољног инвестиционог амбијента, те да је до половине јула ове године остварила две милијарде евра страних директних инвестиција, а очекује се близу четири милијарде евра до краја године.

"Оцена Фајнаншел тајмса, како је то истакао и наш председник Александар Вучић, дефинитивно ће бити додатни ветар у леђа свима нама и још један је позив инвеститорима да размисле о Србији као држави у коју вреди улагати", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво