Све на пола и то три пута – нови коридор трећа срећа за Љиг

Од недеље ауто-путем Милош Велики возићемо се од Обреновца до Прељине. То посебно радује Љижане који од ауто-пута очекују замајац за привредни развој свог краја, у којем већ 30 година није изграђена ниједна фабрика.

Све на пола и то три пута. Љиг је на пола Ибарске магистрале, која га дели на по пола града, а наместило се само по себи да је и на пола Коридора 11. Трећа срећа, кажу Љижани, мислећи на ауто-пут, чију благодет већ осећају.

Радојко Радисављевић из села Велишевац каже да су му већ пет година пуни смештајни капацитети. Нема слободних места. Мислим да госте привлачимо лепо уређеним смештајем и добром храном", додаје Радисављевић.

Љиља Миловановић из села Козеља напомиње да дневно прода око 100 килограма сира и двадесетак килограма кајмака. "Не можемо да направимо производа колико нам купци траже", напомиње Миловановићева.

Тридесетак је сеоских домаћинстава опредељених за туризам, познатих на мапи Србије и за стране госте.

Владимир Ивановић, директор Туристичке организације Љиг, истиче да ће новим ауто-путем гости у сеоска туристичка домаћинства и ресторане у општини Љиг долазити за 40 минута од Београда и мање од 30 минута од Чачка.

Надају се да ће доћи и привредници и упослити незапослене.

"Очекујем од пуштања ауто-пута да ће у Љиг доћи више страних инвестиција и да ће се запослити радници на територији општине", каже елетричар Илија Вујичић.

Зато општина уз сам Коридор инвеститорима нуди локације у новој индустријској зони.

Председник општине Љиг Драган Лазаревић напомиње да је индустријска зона налази уз саму наплатну рампу. "У Љигу није отворена ниједна фабрика, нити изграђена, у последњих 30 година", указује Лазаревић.

Подручје Љига до сада је било у знаку црних тачака на Ибарској магистрали, којом дневно прође у просеку 22.000 возила. Уз ауто-пут гужве ће на магистрали бити мање, а надају се Љижани да ће бити и мање саобраћајних несрећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво