Од данас "Ер Србија" лети из Ниша за Салцбург

"Ер Србија" од данас успоставља директни лет Ниша – Салцбург, а на салцбуршком аеродрому биће приређен свечани дочек.

У саопштењу "Ер Србије" се указује да четврти по величини град у Аустрији, Салцбург представља привредни и културни центар истоимене покрајине, да је познат као град класичне музике и место рођења чувеног Моцарта, а због близине највишег планинског масива у Европи и чувених зимских центара, називају га и "Вратима Алпа".

Све то, додаје се, заједно чини Салцбург важним туристичким одредиштем не само у држави, већ и у Европи.

"Веома нас радује што смо нашим путницима омогућили да лете ка још две популарне дестинације из Ниша. Сигурни смо да ће боље везе са Салцбургом и Римом значајно олакшати туристичка и пословна путовања и допринети јачању веза са две европске земље које су традиционално занимљиве нашим путницима", каже Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије".

Директни лет из Ниша за Салцбург успостављен је на иницијативу генералног конзула Србије у Салцбургу Светлане Станковић, која је указала на велики број дијаспоре у овом делу Аустрије, али и на значај покрајине по питању привредне сарадње.

На територији коју покрива Генерални конзулат у Салцбургу – покрајине Тирол, Форарлберг, Горња Аустрије и Салцбург - живи нешто више од 70.000 српских држављана.

"Ер Србија" је то узела у обзир и одлучила да два пута недељно, уторком у петком, лети из Ниша за Салцбург.

На салцбуршком аеродрому данас ће бити приређен свечани дочек првог авиона из Ниша, којем ће присуствовати новинари, туристички радници, представници политичког и друштвеног живота.

На тој свечаности биће и приказан филм о Нишу, а своје утиске о Србији пренеће и Аустријанци који су живели или који и даље живе у нашој земљи.

За летом за Ниш-Салцбург постоји велико интересовање, преноси Танјуг и напомиње продаја карата премашила је сва очекивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво