Отворен Булевар Бате Бркића у Новом Саду

У Новом Саду отворена је још једна саобраћајница, Булевар Бате Бркића, који се протеже од Булевара Јована Дучића до Футошког пута. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поручио је на отварању да су грађани овог дела Новог Сада неколико деценија чекали на нову саобраћајницу.

Милош Вучевић је навео да је укупна вредност инвестиције 870 милиона динара.

"Укупна вредност ове инвестиције је 870 милиона динара, а сами радови на саобраћајници су коштали 370 милиона. Урађена су нова аутобуска стајалишта, радимо блоковско уређење, паркинг места, бициклистичка стаза је изграђена. Прелазак Бате Бркића према Телепу нам је задатак за следећу годину", изјавио је Вучевић, отварајући нови булевар пред окупљеним грађанима.

Подсећа да је "за непуних месец дана ово други булевар који отвара, а да иду на још два".

Овим булеваром, каже Вучевић, квалитет живота грађана у овом делу Новог насеља, који је био деценијама запуштен, значајно је побољшан.

"Неке генерације инжењера почињале су свој приправнички стаж планирањем овог булевара и одлазили у пензију, без да је булевар изграђен. Ми смо то сада учинили и ово је велика победа Града, Новог насеља и Тозиновца. Следећи приоритет нам је озелењавање не само овог, већ свих делова града", рекао је градоначелник Новог Сада.

Поновио је да ће у септембру Град покренути велику акцију планске садње дрвећа, у коју ће позвати све грађане.

"Сви житељи Новог насеља посебно Тозиновца, очекују да се реши проблем обећаног базена, који је требало још пре десет година овде требало да буде изграђен. Надам се да ћемо постићи договор с власницима који су купили ту парцелу 2009. године, да направимо тај базен, а да Град одржава овај предњи део", најавио је Вучевић.

Најавио је и постављање нових, модерних аутобуских станица, те куповину нових аутобуса, а најавио је и да ће бити предложене нове тарифе за градски превоз, као и електронска наплата карата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво