Михајловић: Заједно са Бугарском решавамо проблем гужви на границама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, поручила је у Димитровграду да Србија и Бугарска имају веома добру сарадњу у области инфраструктуре и да је повезивање ауто-путевима и железницом заједнички интерес две земље које су најкраћа рута ка Турској и Блиском Истоку. Михајловићева се током посете Димитровграду састала са министром транспорта, информационих технологија и комуникација Бугарске, Росеном Желјазковим.

Зорана Миахјловић каже да нису сарадња Србије и Бугарске само споразуми и декларације, него и пријатељски односи и добра економска сарадња у сарадња у области инфраструктуре.

"Ми завршавамо на јесен источни крак Коридора 10, а радује нас да се и са стране Бугарске ради на изградњи ауто-пута ка српској граници. Такође, у четвртом кварталу почињемо радове на реконструкцији, модернизацији и електрификацији пруге Ниш-Димитровград", рекла је Михајловићева.

Током посете Димитровграду Михајловићева се састала са министром транспорта, информационих технологија и комуникација Бугарске, Росеном Желјазковим и делегацијом бугарског Министарства, којем су присуствовали и амбасадор Бугарске у Србији, Радко Влајков и председник општине Димитровград Владица Димитров.

Према њеним речима између српског и бугарског министарства нема отворених питања и да ће се на техничком нивоу појачати заједнички рад на смањивању гужви на граничним прелазима и позвала бугарску делегацију да буду гости на отварању источног крака Коридора 10. 

Министар Желјазков је рекао да је Србија урадила важан посао изградњом источног крака Коридора 10, а да Бугарска планира да деонице на својој територији заврше до 2021. године.

Истакао је да нема неразрешених питања између два Министарства, као и да очекује да две стране раде на решавању проблема дугог задржавања на граничним прелазима.

Амбасадор Влајков је рекао да је данашњи састанак пример заједничког рада две земље на добробит грађана, и да је разговарано о питањима као што су решавање проблема гужви на граничним прелазима, али и о односима Бугарске и Србије, и односима са ЕУ.

Председник општине Димитровград Владица Димитров рекао је да је Димитровград као мултиетничка средина право место за билатералне састанке Србије и Бугарске који могу дати конкретне резултате за грађане и додао да изградња инфраструктуре доприноси бољем животу локалног становништва.

Током посете бугарске делегације Србији, потпредседница Владе и министар Желјазков обишли су заједно радове на косини Градиње на источном краку Коридора 10, у близини граничног прелаза са Бугарском, и положили цвеће на споменик бугарском револуционару Василу Левском који се налази на платоу испред Скупштине Општине Димитровград.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво