Икеа заинтересована за Симпове фабрике

Министар трговине Слободан Милосављевић каже да је познати шведски ланац намештаја Икеа заинтересован за три фабрике врањанског Симпа и градњу три тржна центра.

Министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић изјавио је да је шведска компанија Икеа заинтересована за улагање у три фабрике Симпа из Врања.

"Икеа је заинтересована за фабрику дечјих креветића, фабрику душека и фабрику елемента за дрвну индустрију", рекао је Милосављевић агенцији Бета.

Милосављевић је рекао да је Икеа заинтересована и за градњу три тржна центра Србији у наредних три до пет година, који ће бити величине око 100.000 квадратних метара.

"Очекујем да ће са Икеом доћи још неки велики трговински ланац и о томе се, такође, преговара", каже српски министар трговине и услуга.

Према речима Милосављевића, са Икеом би могао да дође бар један лидер у сектору малопродаје хране и пића, али и неки продавци беле технике, акустичке опреме и програма "све за кућу".

Како је навео, разговори са великим трговинским ланцима о доласку у
Србију, као што су Шпар, Рамстор, Теско, још су у току, али нико од њих није сигурно потврдио да ли ће доћи у Србију.

Милосављевић је рекао да  на одлагање њихових планова утицака има финасијска криза, али и проблеми са добијањем грађевинских дозвола.

"Бирократија и проблеми на локалном нивоу, везани за урбанистичке планове, добијање грађевинских дозвола и обезбеђивање локација за градњу објеката дестимулативно делују да трговинске ланце", рекао је Милосављевић.

Како наводи, измене закона и поједностављење тих процедура, у складу са европским стандардима били би стимулација за улазак трговинских ланаца на тржиште Србије.

Милосављевић очекује да ће се у 2009. години наставити ширење тржишта и јачање конкуренције и да ће крајем наредне године у Србију доћи још неки велики играчи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи