На јесен пуштање источног крака Коридора 10

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је у Белој Паланци са инвеститорима и извођачима о завршетку радова источног крака Коридора 10. Министарка је пре састанка обишла радове на деоници Банцарево – Црвена Река.

Зорана Михајловић у наредних пет дана обилази радове на источном краку Коридора 10. Са извођачима радова данас је разговарала о динамици преосталих радова, али и о мерама како би се они ефикасно завршили.

Након обиласка једине преостале деонице, Банцарево – Црвена Река, на којој су радови у току, Михајловићева је истакла је да очекује да комплетан источни крак Коридора 10 буде завршен до јесени.

"Од тог целог источног крака, један одсто још није завршен. Постоји неколико тачака, неколико клизишта, неколико косина на којима се ради и то је оно што у ствари чекамо да се заврши", рекла је Михајловићева.

То је, како је истакла, важан крак за Србију, који нас спаја са Бугарском.

"То је најближа рута ка Турској, самим тим и ка Блиском истоку", рекла је Михајловићева.

Директор за изградњу Коридора Александар Сенић навео је да је остао да се заврши леви полупрофил на лоту 2 од Бранцарева до Црвене Реке у дужини од 2,3 километра, и да очекује да ће сви радови, осим радова на косини Т-6, бити завршени до краја августа. 

"На траси имамо 87 мостова, пет петљи, пет тунела, од чега су сви изграђени и опремљена су четири тунела", рекао је Сенић. 

Министарка Михајловић је истакла да ниједан метар ауто-пута неће бити пуштен док не буде потпуно безбедан за саобраћај.

У оквиру посете Пиротском округу, Михајловићева је одржала састанак са директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком и његовим сарадницима, директорима железничких предузећа.

Министарка је такође обишла и Слободну зону Пирот. 

број коментара 0 Пошаљи коментар