Путарине поскупљују за 12 одсто

Скупштина Србије усвојила је измене Закона о накнадама за коришћење јавних добара којима се цена путарине у Србији повећава за 12 одсто. У "Путевима Србије" кажу да ће израдити нови ценовник који ће потврдити Влада.

Цена путарине повећава се како би могла да се одржи даља изградња и одржавање путева и делимично се постиже усклађивање са директивом Европске уније, која прописује да путарина треба да обезбеди реалне трошкове одржавања, развоја и изградње ауто-путева.

У "Путевима Србије" кажу да ће израдити нови ценовник који ће потврдити Влада, као и да ће тек након те процедуре бити подигнуте цене.

У том јавном предузећу речено је Танјугу да још не могу да кажу тачно када ће више цене путарине почети да се примењују. 

У сваком случају, очекује се да нова цена путарине заживети током јула или почетком августа.

Измене Закона о накнадама за коришћење јавних добара ступају на снагу осмог дана од објављивања у Службеном гласнику, након чега се у "Путевима" прави ценовник који треба да усвоји Надзорни одбор тог предузећа.

Министар финансија Синиша Мали рекао је у расправи да је 2019. година кључна и можда најважнија за развој инфраструктуре у последњих 70 година. 

Мали је казао да ће почети радови на изградњи такозваног Моравског коридора дужине 110 километара којим се повезује Чачак, Краљево, Крушевац, Појате, а који је важан за даљи развој централне Србије, да ће градити четири или пет нових ауто-путева.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво