"Завршетак преостале деонице на Коридору 10 за два месеца"

Једина деоница на Коридору 10 кроз Србију која још није у потпуности завршена, у близини Ниша и Беле Паланке, требало би да буде готова за два месеца, изјавио је за Танјуг директор Сектора за изградњу у "Коридорима" Александар Сенић.

Деоница од Просека до Црвене Реке, у дужини од 22,5 километара, биће завршена у року од два месеца, пошто је компанија "Интеграл инжењеринг" преузела на себе радове на изградњи галерије (Косина Ц6), која ће наткрити леву траку овог пута у дужини од 200 метара.

Претходно је био план да ове радове обави главни извођач, грчка компанија "Актор". Међутим, Грци су обавестили предузеће "Коридори Србије" да нису у стању да изведу радове на Косини Ц6 брзином која се од њих очекује.

"Главни извођач 'Актор' се већ изјаснио да није у стању да тако брзо, како ми захтевамо, изведе те радове. Надзорни орган је именовао подизвођача 'Интеграл инжењеринг'", наводи Александар Сенић и подсећа да је реч о истој компанији која је радила на галерији у Грделичкој клисури поред брда које се обрушило.

Зато је ангажован подизвођач, предузеће "Интеграл", који ће радове на изградњи галерије на овој деоници источног крака Коридора 10 почети наредне седмице.

Договорено је да се у наредна два месеца ради и ноћу, за шта је обезбеђена потребна опрема.

Деоница из три дела

Пут од Просека до Црвене Реке састоји се од три поддеонице.

Прва је Просек–Банцарево, дужине 9,4 километара, која је завршена 2017. године, као и друга, коју "покрива" тунел Банцарево дужине 733 метара.

Асфалтерски радови се тренутно изводе на трећој поддеоници пута (Лот 2), дужине 12,4 километара од Банцарева до Црвене Реке.

На десном полупрофилу овог пута, остало је још да се постави завршни, хабајући слој асфалта, а Сенић очекује да ће у наредних 15 дана бити завршен и тај слој асфалта.

Када је реч о левом полупрофилу ове деонице пута, завршено је око 60 одсто свих асфалтерских радова, а све би требало да буде прекривено асфалтом до половине августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи