Михајловићева на Коридору 11: Стајаћу им изнад главе сваког дана

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је радове на изградњи ауто-пута на Коридору 11 и поручила да су јој извођачи радова обећали да ће ауто-пут од Обреновца до Чачка бити пуштен у саобраћај 15. августа.

Зорана Михајловић је навела да ће наставити до самог краја да прати све што се ради.

"Наставићу до самог краја да пратим све што се ради и да сваког дана 'стојим изнад главе' извођачима радова. Нисам позната као неко ко хвали извођаче, али је чињеница да смо у претходном периоду имали доста кише и да због тога радови нису могли бити завршени до Видовдана", рекла је Михајловићева.

Указала је да је 103 километра ауто-пута од Обреновца до Прељине важно не само због бољег повезивања и бржег развоја овог дела Србије него и због безбедности, јер ћемо заобићи Ибарску магистралу или "магистралу смрти".

"До Нове године биће завршена и деоница Сурчин–Обреновац, а крећемо и у договоре у вези са уговором за деоницу Нови Београд – Сурчин", рекла је министарка.

Додала је и да би ауто-пут од Обреновца до Чачка био завршен још прошле године да није блата и глине који су уграђивани на деоници Уб–Лајковац, због чега су морали да део радова изводе поново.

"Тако нешто није смело да се деси и тога више неће бити док је ове владе и овог министарства", истакла је Михајловићева.

Нагласила је да, када је изградња ауто-путева у питању, нема опуштања, јер је грађевинска сезона у току и Министарство ће наставити да контролише градилишта у Србији.

Џанг Ђенчао, директор кинеског "Шандонг интернешенела" за Србију, рекао је да ова компанија, заједно са својим подизвођачима, чини све да радови буду успешно завршени и деонице спремне за пуштање у саобраћај 15. августа.

"Откако се побољшало време, радови на овим деоницама веома брзо напредују, сви заједно радимо и можемо у потпуности да испунимо захтев Министарства да изградња буде завршена до 15. августа", рекао је Џанг Ђенчао.

Александар Становић, директор "Енергопројект нискоградње", подизвођача на пројекту, рекао је да се надају оваквом времену и у наредном периоду, а највећа пажња усмерена је на деоницу Уб–Лајковац.

Вредност радова на деоницама Обреновац–Уб и Лајковац–Љиг је 333,74 милиона долара, а њихова укупна дужина је 50,2 километра. Дужина деонице Уб–Лајковац је 12,5 километара, а вредност радова на санацији 2,5 километара позиција на овој деоници је око десет милиона евра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара