План за стварање кластера авио-индустрије у Србији

Компанија МТУ, која је недавно најавила да ће градити производни и сервисни центар у Старој Пазови, толико је задовољна, да промовише Србију свуда у свету и све своје партнере позива да дођу, истакла је премијерка Ана Брнабић у Паризу.

Ана Брнабић, која је обишла авио-космички салон "Париз Ер Шоу 2019" у Буржеу, разговарала је са представницима компаније за производњу мотора за авионе МТУ.

Премијерка је истакла да је компанија МТУ толико задовољна, да промовише Србију свуда у свету, свим својим партнерима каже лепу реч о Србији и позове их да дођу.

"Оно што је нама план, на основу инвестиције МТУ и на основу центра који ћемо отворити, а који ће почети са радом већ у октобру, је да искористимо то за развој једног већег кластера авио-индустрије у Србији – дакле, групе инвеститора који ће доћи и радити у Србији", објаснила је Брнабићева.

Премијерка се у Паризу након посете авио-космичком салону састала са председником француског Сената Жераром Ларшером, а очекује је разговор с премијером Едуаром Филипом о односима две земље, приштинској такси и предстојећем самиту у Паризу о Западном Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи