НАТО војска у српским чизмама

Компанија "Тигар" уговорила је производњу и испоруку заштитних ватрогасних чизама намењених јединицама за ванредне ситуације НАТО-а, изјавио је генерални директор "Тигра" Владимир Илић.

Осим шведске и финске армије, у заштитној обући корачаће тако и припадници НАТО снага, кажу у овој компанији.

Нови уговори за ову и наредну годину постигнути су са купцем "Интерпласт" из Пољске а односе се на израду заштитног програма обуће за тржиште – Пољске, Ирака, Ирана, Катара, Турске, Немачке, Саудијске Арабије, као и обуће за НАТО алијансу.

У пиротској фабрици обуће се ручно израђују ватрогасне, ватрогасно шумарске и чизме под брендом "ФХР".

"Од недавно у ватрогасној чизми корацају безбедно и НАТО јединице за ванредне ситуације. Реч је специјалној обући отпорној на високе температуре и до 250 степени са ватроотпорним и уљаноотпорним ђоном, које користе НАТО трупе у интервенцијама спашавања", објашњава Илић.

Осим ове производње у компанији "Тигар", потписани су уговори за производњу чизама специјалне намене за Финску армију за 2020. годину, а почетак производње планиран је за новембар ове године.

"С обзиром на квалитет производа и дугорочну сарадњу, извесно је и добијање уговора за 2022. годину", каже Илић.

Према његовим речима, компанија је добила посао на тендеру и за снабдевање Шведске армије до 2022. године.

Наглашава да ће ручна израда 4.000 хиљаде пари обуће специјалне намене за Шведску, кренути од октобра месеца уз постепено повећавање обима производње.

Подаци показују да "Тигар" из Пирота заузима треће место у свету, а друго у Европи, међу произвођачима-извозницима гумене обуће, а ова компанија је већинском државном власништву.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи