Михајловићева са управом "Бехтела": Моравски коридор пројекат број 1

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са управом компаније "Бехтел" о реализацији пројекта изградње Моравског коридора.

Зорана Михајловић је рекла да је изградња Моравског коридора је пројекат број 1 за Министарство, који је важан не само због градње ауто-пута од Чачка до Појата, него и због најмодерније телекомуникационе инфраструктуре која ће бити изграђена.

"Изградња Моравског коридора и повезивање Коридора 10 и Коридора 11 стратешки је важно за развој Србије и за 500.000 људи који живе у овом делу централне Србије. Убрзано се припремамо за изградњу, а циљ нам је да радови почну током лета, због чега је важно да што пре имамо закључен комерцијални уговор", додала је Михајловићева.

Стјуарт Џонс, председник америчке компаније "Бехтел" задужен за Европу и Блиски исток, захвалио је потпредседници Владе на подршци пројекту и изразио жељу за брзим напретком у његовој реализацији, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Обнова ауто-пута од Батроваца до Кузмина

Заједно са директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком, Михајловићева је обишла камп грађевинске фирме "Интеграл" и са директором огранка те компаније за Србију Митром Вуковићем и директором пројекта Милетом Џатићем разговарала о динамици радова на рехабилитацији деонице ауто-пута од Батроваца до Кузмина.

Најавила је да ће до 1. јула бити завршено пет километара ауто-пута од граничног прелаза ка Кузмину, као и да је добила уверавања од извођача да ће радови бити завршени у року, до 15. новембра, саопштило је Министарство.

"Ово је веома важна деоница за нас, дуго се чекало да почне реконструкција тог дела ауто-пута. Данас сам разговарала са извођачима радова и инвеститором о динамици радова, јер нисам задовољна брзином, мора брже да се ради. Чека нас летња сезона, све више аутомобила пролази кроз Србију и данас смо разговарали и о начину на који ће Путеви Србије регулисати наплату путарине и гужве које нас очекују", рекла је Михајловићева.

Како је саопштено, Дробњак је рекао да се радови изводе на обе стране ауто-пута и да се тренутно ради на пет километара.

Митар Вуковић рекао је да компанија "Интеграл" чини све да радови буду завршени до 15. новембра, како је и предвиђено уговором.

Директор пројекта Миле Џатић навео је да је компанија повећала капацитете ангажованих људи и механизације, и да се радови изводе у две смене, од пет до 21 час.

Вредност радова на деоници Батровци-Кузмин дугој 21,6 километара износи 16,5 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи