И америчке венчанице погађају тарифе на кинеску робу

Неколико стотина америчких компанија, од локалних салона венчаница до малопродајних ланаца вредних више милијарди долара, обратило се данас Канцеларији трговинског представника САД, изразивши противљење плану председника Доналда Трампа да уведе тарифе на још 300 милијарди долара вредан увоз кинеске робе.

Више тарифе би се односиле на све, од одеће и обуће до ватромета и мобилних телефона, и вероватно би увећале цене за америчке потрошаче, упозоравају компаније у поднесцима достављеним Канцеларији, а преноси агенција Ројтерс.

Дајен Читам, власница једног бутика са седиштем у Алабами, тврди да ће нове тарифе потпуно зауставити рад њених америчких добављача, који неће бити у могућности да пронађу средства за покривање додатних 25 одсто колико би морали да плате за увоз својих производа.

"Пишем ово писмо са молбом да нашу индустрију поштедите наредне рунде тарифа. Стојим раме уз раме у овој молби са хиљадама власника предузећа. Помозите нам да Америку поново учинимо великом", написала је Дајен Читам у том писму.

Са њеном оценом слаже се велики број америчких предузећа, која сматрају да ће нове царине наштетити потрошачима и да ће проузроковати губитак радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи