Western Union онлајн пренос новца од сада и у Србији

Светски лидер у трансферу новца Western Union је у сарадњи са компанијом TENFORE покренуо сајт westernunion.rs, чиме је омогућио онлајн пренос новца. Корисници у Србији ће сада моћи да шаљу средстава у више од 200 држава и територија 24 сата дневно.

Из компаније су саопштили да ће онлајн услуга омогућити пошиљаоцима да лако и поуздано пошаљу новац са своје кредитне или дебитне картице издате у Србији, док примаоци новац могу примити на рачуне у банкама или преузети на некој од пола милиона локација Western Union-a широм света.

Поводом покретања ове услуге, Western Union је најавио да ће провизије за онлајн слање новца почињати од 700 динара. Корисници из Србије могу да пошаљу до 200.000 динара дневно преко онлајн услуге.

Western Union пружа услуге трансфера новца у Србији више од 15 година и данас, преко својих агената, има више од 4.000 малопродајних локација у земљи. Поред слања новца онлајн, корисници могу да пошаљу новац и лично преко ових локација.

Ногај Канполат, регионални директор за југоисточну Европу Western Union-а, рекао је да се корисници све боље сналазе са мобилним телефонима и да захтевају више избора и директан и брз приступ услугама.

"Данас, дигитално пословање Western Union-а бележи сталан двоцифрен раст, и сада се 70 одсто дигиталних трансакција обавља мобилним телефоном", истакао је Канполат.

"Задовољство нам је да заједно са ТЕНФОРЕ-ом стално уводимо иновације у наше пословање и на тај начин будемо увек корак испред како бисмо задовољили растуће потребе наших корисника", додао је Канполат.

Директорка компаније TENFORE Андријана Драгићевић je додала да нуде услуге слања новца преко Western Union мреже на више од 2.000 локација.

"Western Union је глобална компанија која омогућава како дигитални тако и стандардни прекогранични трансфер новца. Овај нови дигитални канал повезаће више људи у различитим земљама него икада до сада, и пружити им флексибилност, поузданост, и приступ услугама које су им потребне", рекла је Драгићевићева.

Према Извештају о мобилној повезаности на интернет који је објавила организација ГСМА, Србија је међу првих пет земаља у Европи са најбољим напретком индекса мобилне повезаности. Како је дигитализација један од кључних приоритета Владе Србије, покретање ове услуге у складу је са визијом државе да свима омогући дигиталне услуге, саопштено је из ове две компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво