Представљени пројекти Кине и Хонгконга за нова улагања у Србију

Више од 70 чланова привредне делегације Кине и Хонгконга у Србији представљају могућности даљих улагања у областима инфраструктуре, енергетике и информационих технологија.

О напретку већ започетих пројеката кинеска делегација разговарала је са министарком инфраструктуре.

"Вредност пројеката на којима ми радимо са Народном Републиком Кином је близу седам милијарди евра, а вредност потенцијалних пројеката, укључујем ту и метро, је преко осам милијаради евра", рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Који би то послови били на обострану корист, разговарало се на презентцији коју су припремили и гости и домаћини.

"Србија се последњих година веома брзо развија, а Влада Србије активно ради на оптимизацији инфраструктуре и управо иницијатива 'Појас и пут' може да задовољи те потребе за инфраструктуром, при чему имамо обострану корист", наглашава Стивен Јанг из Савета за развој трговине Хонгконга.

Јединствена Асоцијација кинеских извођача радова у иностранству представила је богато искуство.

"Она тренутно броји 1.500 компанија које обављају послове у више од 190 земља и регија у свету. Преко 60 наших чланица је на листи 250 највећих светских извођача радова", истиче Фанг Ћу Ћен из Кинеске асоцијације извођача радова у иностранству.

Уговорени послови те асоцијације тешки су 241 милијарду долара, а готово 24 одсто инвестиција у прошлој години урадили су они.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво