Представљени пројекти Кине и Хонгконга за нова улагања у Србију

Више од 70 чланова привредне делегације Кине и Хонгконга у Србији представљају могућности даљих улагања у областима инфраструктуре, енергетике и информационих технологија.

О напретку већ започетих пројеката кинеска делегација разговарала је са министарком инфраструктуре.

"Вредност пројеката на којима ми радимо са Народном Републиком Кином је близу седам милијарди евра, а вредност потенцијалних пројеката, укључујем ту и метро, је преко осам милијаради евра", рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Који би то послови били на обострану корист, разговарало се на презентцији коју су припремили и гости и домаћини.

"Србија се последњих година веома брзо развија, а Влада Србије активно ради на оптимизацији инфраструктуре и управо иницијатива 'Појас и пут' може да задовољи те потребе за инфраструктуром, при чему имамо обострану корист", наглашава Стивен Јанг из Савета за развој трговине Хонгконга.

Јединствена Асоцијација кинеских извођача радова у иностранству представила је богато искуство.

"Она тренутно броји 1.500 компанија које обављају послове у више од 190 земља и регија у свету. Преко 60 наших чланица је на листи 250 највећих светских извођача радова", истиче Фанг Ћу Ћен из Кинеске асоцијације извођача радова у иностранству.

Уговорени послови те асоцијације тешки су 241 милијарду долара, а готово 24 одсто инвестиција у прошлој години урадили су они.

број коментара 0 Пошаљи коментар