Ограничења за извоз челика, у ХБИС-у се надају позитивном исходу

Србија је, уз још неколико европских земаља, потпала под систем квота Европске комисије које важе за извоз челичних производа. То железари "ХБИС Србија" отежава продају. Како РТС сазнаје, у ХБИС-у се ипак надају, да ће утицај тих ограничења бити прилагођен потребама тржишта.

Извор РТС-а наводи да смедеревска железара ХБИС не наноси штету тржишту Европске уније, већ му је поуздан снабдевач и партнер.

Због тога, кажу, пословање, испоруке и производњу прилагођавају новонасталој ситуацији, и што је најважније, за сада остварују бизнис план.

Председник Србије Александар Вучић рекао је пре неколико дана у скупштинској расправи о Косову да га брину најаве Еврофера око српског челика.

"Толико ме брину да мислим да Ану (Брнабић) замолим да изађе са седнице и да иде да се тиме бави. Јер то може да буде буквално пуцање, метак у чело за нашу земљу ако на тим одлукама буду истрајавали", упозорио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво