"Цет-Еф" у Панчево доноси радна места и знање за будућност

У Панчеву се данас отвара фабрика "Цет-Еф" за производњу делова и компоненти за ауто-индустрију, бродове и железницу. Тај немачки гигант широм света запошљава око 140.000 радника и има веће приходе од БДП-а многих држава. Свечаном отварању присуствоваће и председник државе Александар Вучић.

После неколико деценија у северну индустријску зону у Панчеву стиже прва инострана инвестиција. Већ данас посао је нашло око 300 људи а до краја треће фазе биће запослено више од 1.000 људи.

Градоначелник Панчева Саша Павлов рекао је за РТС да је лепо видети резултате рада у претходне три године, када је опремана индустријска зона.

Рекао је да је "Цет-Еф" уложио 100 милиона евра у првој фази и да је већ почела друга фаза која је планирана 2020. године али, због добре пословне климе, то је почело раније.

Истакао је и да се прави научно-истраживачки центар у згради од 5.000 квадратних метара и да то говори о томе да су немачки инвеститори дошли у Панчево да развијају своје пројекте у будућности.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да, од тренутка када је први пут најављено да "Цет-Еф" долази у Србију, медији у немачкој и стручна јавност виде Срибју као један од центара на мапи будуће индустрије у овој области.

Чадеж је истакао да у Србију долази велика компанија која не само да доноси производњу и запошљава људе, већ доноси знање и прави базу људи који ће сутра развијати нове технологије у Србији за цео свет.

Истакао је да је Србија у претходној години имала већи прилив страних инвестиција него све друге земље у региону заједно.

Међутим, Чадеж каже да је бољи податак то што, за разлику од неких ранијих година, долазе инвеститори као што су "Зет-Еф", "Цумтобел", "Континентал" и "Бош" који праве своје истраживачке центре.

"Желимо да нам компаније помогну да постанемо друштво које је засновано на знању", истакао је Чадеж.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво