И последња деоница Ипсилон крака под асфалтом

На Ипсилон краку, обилазници Суботице која повезује гранични прелаз Келебија с ауто-путем Хоргош – Нови Сад, данас је започето асфалтирање последње деонице овог пута.

Асфалтерски радови започети су на деоници дужине 1.500 метара, од кружне раскрснице Ипсилон крака са Сомборским путем, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Први слој асфалта на овој деоници биће постављен током сутрашњег дана, а до краја месеца биће завршени и остали слојеви асфалта.

"На градилишту свакодневно ради 80 радника и више од 60 машина, а радови се изводе у високом интензитету упркос променљивим временским условима", наведено је у саопштењу.

За завршетак комплетног Ипсилон крака, дужине 24 километра, преостало је да се заврше радови на 12 километара пута на Сектору 1, од Сомборског пута до граничног прелаза Келебија, укључујући и 1,5 километар где је данас почело асфалтирање.

Вредност уговорених радова на Сектору 1 је 1,18 милијарди динара, укључујући и ПДВ, а извођач радова је предузеће "Војпут".

Током 2017. године и 2018. године изграђено је и пуштено у саобраћај 12 километара пута на Ипсилон краку, а завршетак свих радова и пуштање комплетног крака у саобраћај планирано је до краја 2019. године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 06:36) - anonymous [нерегистровани]

e sad...

Non stop su neki radovi u Novom Sadu na auto putu?...ima li kraja tome?..to traje vec 15 godina..

(недеља, 26. мај 2019, 01:49) - anonymous [нерегистровани]

Aktuelne informacije

bilo bi veoma vazno da se 10km pre raskrsnice postavi aktuelna signalizacija koja bi vozace koji dolaze iz pravca N.Sada ,informisala kolika je guzva na Horgosu a kolika na Kelebiji tako da se mogu opredeliti na koji izlaz iz zemlje da krenu.A i da se sa Madjarima porazgovara da malo brze propustaju automobile jer stvarno ga ponekad zakoce.