Награђене друштвено најодговорније компаније у Србији

Привредна комора Србије доделила је седми пут Националну награду "Ђорђе Вајферт" компанијама и организацијама које су показале највећу друштвену одговорност. Петнаест награђених компанија одабрао је жири у којем су били представници привреде, Владе, цивилног друштва и РТС-а.

Министар екологије и заштите животне средине Горан Триван сматра да доласком у земљу страни инвеститори доносе своја правила пословања, али да су за развој земље и друштва и очување животне средине пресудни домаћи привредници.

"Влада Србије није имала избора сем да лечи ране девастиране српске привреде али сада треба да пређемо у фазу где је јасно да без домаће привреде и домаћих улагања нећемо моћи да још више и снажније растемо", наводи Триван.

Петнаест компанија добило је награду која носи име симбола развоја доброчинства Ђорђа Вајферта зато што социјалну одговорност виде не као трошак већ као корист. Улагали су у едукацију и помоћ рањивих категорија, помагали најмлађима, бринули се о локалном окружењу.

Компанија "Таркет" добитник је Прве награда за велика предузећа.

"Локална заједница види оно што ми радимо са аспекта заштите животне средине, са аспекта помагања онима којима можемо да помогнемо, са аспекта улагања у уметност, спорт", наводи Мирослав Окука, директор те компаније.

"Инфостуд" је добитник Прве награде за мала и микро предузећа. 

"Оно што је наш примарни мотив био је да поспешимо окупљање ИТ заједнице у Суботици. Желели смо да им пружимо место где могу да раде, место где могу да науче, где могу потенцијално да дођу у контакт са послодавцима и да се запосле", наводи Петар Стакић из "Инфостуда".

Компанија "Телегруп" добитник је Прве награда за средња предузећа.

"Ми смо подржали програм достигнућа младих и програм ученичких компанија У питрању је највећи програм предузетничког образовања који годишње похађа десет милиона ученика", наводи Марија Вујиновић из "Телегрупе".

У Србији се награда за одговорно пословање Привредне коморе додељује сваке друге године, а до сада се за њу борило 400 компанија и организација.

број коментара 0 Пошаљи коментар