Отворен стартап центар у Чачку

Чачак од данас има савремени стартап центар за који је Влада Србије издвојила 46 милиона динара и град Чачак још десет милиона. Таленти, велико знање у области технике, науке и иновација, квалитет идеја које су примењиве у привреди, будућност су Србије, поручила је премијерка Ана Брнабић на отварању.

У 50 ИТ компанија у Чачку ради пет стотина информатичара, а на две високошколске установе техничких наука студира девет стотина младих.

Савремено опремљен стартап центар ће охрабрити иновативне појединце и умове да реализују пословне идеје.

"Да остану у нашем граду, да остану у Србији и да се успешно баве својим послом и у нашој Републици, зато што је Чачак деценијама, ако не и столећима град предузетништва,
град предузетника, град иновација, град добрих идеја", каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

"Сигуран сам да ће колеге из свих малих градова и села имати прилику да дођу овде, да раде да отворе оно што је најважније своју стартап компанију, да се баве иновационим предузентиштвом тамо где је и будућност и Србије и целог света", каже Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој.

Отварање стартап центра и пример рада научно технолошког парка у Чачку, једног од четири у Србији, рецепт су за успех нагласила је и председница Владе Ана Брнабић.

"На овоме раде и локална самоуправа, са образовним институцијама, наравно уз подршку Владе Републике Србије, то је наш посао, али уз огромну, огромну подршку и учешће привреде у Чачку", рекла је премијерка.

У реконструкцију простора у чачанском дому цултуре, на више од 600 квадратних метара за стартап центар Влада републике србије издвојила је 46 милиона динара, а још десет Град Чачак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво