Брнабић: Помоћ пољопривредницима који су претрпели штету

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће Влада Србије помоћи пољопривредницима чији су родови претрпели штету током временских непогода које су нарочито погодиле западну Србију.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовћ већ је на терену и у контакту је са пољопривредницима, локалним самоуправама и осигуравајућим кућама са којима разговара о надокнади штете, рекла је Aна Брнабић одговарајући на питања новинара у Чачку.

"Драго ми је да чујем да се осигурање пољопривредних добара повећава, јер осигурање представља системски јаку пољопривреду. Подсетимо да је Министарство пољопривреде давало премију како би помогло произвођачима да се осигурају и позивам их да наставе да се осигуравају код осигуравајћих кућа", рекла је Брнабићева.

Уколико буде потребно, у надокнаду штете пољопривредницима укључиће се и остали ресори, како би се пољопривредници уверили да држава стоји иза њих, нагласила је премијерка.

"Куповина авиона за службу Владе је државна тајна"

Одговарајући на питања новинара да ли је тачно да је куповина авиона за највише државне службенике "државна тајна", премијерка Србије рекла је "да, наравно, као и у свакој земљи света".

Брнабићева је потврдила да свака куповина авиона за авио-службу Владе Србије носи ознаку "строго поверљиво" и образложила да је то саставни део процедуре која постоји у свакој земљи света због, како истиче, безбедости највиших државних функционера.

Набавка авиона за Владу и највише државне функционере је увек под ознаком "сторго поверљиво", управо због осетљивости те набавке, безбедости владе и највиших државних службеника, образложила је Брнабићева.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара