Брнабић: World minds јединствена прилика за научнике и иноваторе

Престижна "World minds" конференција, која се одржава у Београду, прилика је да се Србија представи у правом светлу, као земља за инвестирање у истраживање, развој и иновације, те да се српски научници, иноватори и таленти промовишу и повежу са колегама широм света, поручила је председница Владе Ана Брнабић.

Ана Брнабић је Танјугу рекла да је Влада дуго радила на томе да организацију "World minds" доведе у Србију, будући да се до сада годишњи конгрес који окупља светске лидере из области економије, привреде, културе, архитектуре, медицине, пољопривреде, искључиво одржавао у Цириху.

"Ово је први пут да излазе ван Швајцарске и велико је задовољство и част имати их у Београду", истакла је Брнабић.

Навела је да конференција у Београду приказује Србију на другачији начин, јер ће учесници, од којих многи никад нису били у нашој земљи, имати прилику да је виде у правом светлу, али и да упознају српске иноваторе, таленте, мислиоце, привреднике.

"Ово је јединствена светска прилика за умрежавање наших младих људи, научника, иноватора, власника стартап предузећа и компанија и сигурна сам да ће након овога и наши партнери из света гледати на Србију другачије, као на потенцијалну дестинацију за инвестирање у истраживање, развој и иновације", истакла је Брнабићева.

Додала је да ће српски научници, млади иноватори и таленти имати много бољу сарадњу са колегама широм света.

Председница Владе је рекла и да су у Београду данас присутни и потенцијални инвестори и значајни привредници из целог света, те да је сигурна да ће им српски иноватори и научници показати своје идеје и патенте и да ће се родити идеје о финансирању њихових пројеката.

Гостима представљене пореске олакшице

Подсетила је да је влада прошле године променила законски оквир и увела пореске олакшице за иновације и улагања у науку, истраживање и развој.

"Данас је Србија једна од најконкурентнијих европских земаља по стопи пореза за компаније које улажу у иновације, знање и истраживање и развој", рекла је Брнабић.

То је представљено гостима из иностранства, рекла је Брнабићева и истакла да ће и сутра имати састанке у влади са неким од учесника и да верује да ће Србија заинтересовати велики број њих да улажу у нашу земљу.

Престижна World minds конференција окупила је водеће светске иноваторе, научнике, бизнис лидере и уметнике који на инспиративан начин представљају идеје новог доба.

На конференцији су данас говорили председник Александар Вучић и бивши немачки канцелар Герхард Шредер, а учествују и добитник Нобелове награде за хемију Курт Витрих, технолошки пионир и један од говорника на ТЕД конференцијама Том Вуџек, Ош Агаби, стручњак за неуротехнологију и извршни директор компаније "Конику"...

Према правилима "World minds", разговори се воде иза затворених врата.

World minds заједницу чини више од 1.000 високорангираних појединаца, међу којима су нобеловци, државници, научници, професори универзитета, амбасадори, писци, који су дали значајан допринос науци, уметности и бизнису.

"World minds" иза себе има традицију дугу 12 година, 150 признатих говорника, више од 1.000 чланова и чак 3.141 идеју која је произашла из бројних конференција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво