Приштински ултиматум Тирани, хитан договор или такса од 100 одсто

Власти у Приштини најавиле су да би за два месеца могле да уведу таксу од 100 одсто на производе из Албаније уколико Тирана не уклони препреке за извоз косовског брашна, пива и кромпира, јављају медији у Приштини.

Овакав развој ситуације уследио је после неуспешног састанка представника Тиране и Приштине на којем две стране нису успеле да се договоре око начина на који би могли бити решени проблеми у вези са извозом ова три косовска производа у Албанију.

"Косовска влада ће увести реципрочне мере у трговини са Албанијом уколико за две месеца не буду уклоњене препреке за извоз брашна, пива и кромпира", рекао је у Тирани шеф албанске привредне коморе Николин Јака.

Суштински, проблем у трговинским односима Тиране и Приштине настао је пошто су косовске власти уклониле све препреке око албанског извоза на Косово, али власти у Албанији још нису испуниле свој део тог начелног договора.

Косовске власти тврде да су препреке за извоз робе у Албанију готово истоветне онима које имају за извоз у централну Србију, па су влади Едија Раме испоставиле ултиматум да за два месеца уклони све препреке или ће се суочити са високим таксама.

Приштина је, уз Италију, кључни албански трговински партнер. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво