Мали: Животни стандард биће све виши

Према прогнози ММФ-а и Светске банке, животни стандард по глави становника 2018. године био је око 7.200 долара, док ће 2023. године бити око 10.400 долара, рекао је министар финансија Синиша Мали. Истакао је да ММФ предвиђа да ће Србија у наредне четири године имати највећи раст у региону.

Синиша Мали се осврнуо на посету Међународног монетарног фонда Србији, која се сутра завршава.

"Они ће потврдити да је раст у Србији 3,5 одсто. Предвиђања ММФ-а и Светске банке су да ће Србија у наредне четири године имати највећи раст у региону. Предвиђа се стопа раста од четири одсто. Светска банка чак предвиђа да можемо достићи и седам одсто", нагласио је Мали, објављено је на сајту Министарства финансија.

Поручио је да ће грађани Србије живети све боље и да ће животни стандард бити све виши.

"Према прогнози ММФ-а и Светске банке, животни стандард по глави становника 2018. године био је око 7.200 долара, док ће 2023. године бити око 10.400 долара, што је повећање од 44 одсто", навео је минстар.

Каже да је највећи задатак државе да обезбеди атрактивно тржиште и да ће након постигнуте фискалне консолидације и даљег одржавања маркоекономске стабилности бити кључна три приоритета, а то су повећање плата и пензија односно личне потрошње, још већа улагања у капиталне инвестиције, као и наставак смањења пореског оптерећења на зараде.

Када је реч о инвестицијама, Мали је рекао да су оне биле рекордне ове године, пошто је предвиђено из буџета преко 220 милијарди динара и додао да ће наредне године бити планирано више од 250 милијарди инвестиција, што је додатни импулс расту наше економије.

"Наставићемо да смањујемо оптерећења на зараде. Прошле године је то било укидање накнаде за незапосленост на терет послодавца од 0,75 одсто. Ове године очекујем додатно смањење за бар један процентни поен за 2020. годину", рекао је Мали и закључио да ће на тај начин наше тржиште постати још боље и атрактивније за пословање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво