Михајловић: Завршетак Коридора 10 мења слику Србије

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истиче да завршетак јужног крака Коридора 10 представља прекретницу у повезивању и бржем развоју Србије.

Зорана Михајловић наводи да завршетак комплетног Коридора 10 од севера до југа Србије мења слику целе земље, која може да користи све предности тога што је најкраћа рута између централне и јужне Европе и део паневропског Коридора 10.

"Свака нова деоница коју смо завршавали на Коридору 10 доносила нам је нове фабрике и погоне, више саобраћаја и бољи живот у местима поред којих пролази ауто-пут", истакла је Михајловићева.

Наглашава да транспортна мапа Европе не може бити комплетна без Србије и без Коридора 10, као што ни Србија не може брже да се развија ако није инфраструктурно повезана са суседима.

"Србија која је стабилна и која се инфраструктурно повезује је Србија која ствара услове за сопствени економски напредак и за бољи живот својих грађана, али и која доприноси развоју читавог региона, јер нема развоја без повезивања", истиче министарка.

Додаје да су сада на реду нови пројекти. 

"Завршетком јужног крака Коридора 10 затворили смо једну и отворили нову страницу у развоју, и окрећемо се новим пројектима и новом инвестиционом циклусу", навела је Михајловићева.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. мај 2019, 12:47) - anonymous [нерегистровани]

Šta je promenjeno?

Napravljeno 30 km puta za 6 godina, van svih standarda, sa prevelikim nagibima i krivinama i uskim tunelima sa zajedničkim cevima. A sve to je, navodno, koštalo preko 15 miliona po kilometru, umesto 4. Dakle, plaćamo skuplje od Nemaca za nešto neuporedivo lošije. Šta je tu promenjeno?