Синхуа о Коридору 10

Кинеска агенција "Синхуа" известила је о почетку изградње још једне виталне деонице новог аутопута Е763 на Коридору 11 у Србији, који изводи кинеска компанија "Чајна комјуникејшн констракшн корпорејшн" код Чачка.

Церемонија поводом почетка радова на деоници Прељина–Пожега дугој 30 километара одржана је у петак у селу Паковраће, а присуствовали су јој председник Александар Вучић, чланови српске владе, председник "Чајна комјуникејшн констракшн корпорејшн" Сонг Хајланг, кинеска амбасадорка у Беорграду Чен Бо и локални званичници, подсећа Синхуа.

Агенција преноси да је председник Вучић у обраћању рекао да на новом ауто-путу Е763 већ ради неколико кинеских компанија, као и да ће нова деоница бити најтежа јер обухвата 12 километара тунела и више од 30 мостова.

Вучић је рекао и да је нови ауто-пут важан и за инвеститоре и за локално становништво јер ће оживети околна села и градове.

Најавио је да Србија планира у партнерству са кинеским компанијама да заврши и преостали крак аутопута од Пожеге до Црне Горе у дужини од 107 километара. 

Председник кинеске компаније Сонг захвалио је српској влади што је за овај важан пројекат указала поверење његовој фирми и обећао да ће аутопут бити завршен према највишем квалитету и у договореном року.

Кинеска агенција преноси и изјаву министарке саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић која је нагласила да је ова нова деоница међу најважнијима дуж читавог коридора те да ће имати огроман ефекат на економски развој овог дела Србије.

Деоница ауто-пута од Прељине до Пожеге коштаће 450 милиона евра и финансира се из зајма кинеске Експорт–Импорт Банке, а Коридор 11 од Београда до Црне Горе биће дужи од 250 километара. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво