Ауто-путем на море – брже, боље, безбедније

Од Хоргоша до Прешева ауто-путем. На то се чекало деценијама, а готово да није било политичара који није обећавао да ће се на омиљено српско море, у Грчку, за време њиховог мандата ићи безбедније и брже. Тај циљ остварен је данас. Тачно у 20 сати биће отворена деоница која пролази кроз Грделичку клисуру. Специјална емисија у 17.25 на Првом програму РТС-а.

Грделичка клисура је коначно савладана. Чак 3.500 радника на јужном краку Коридора 10 радило је даноноћно, у свим временским условима.

На деоници дугој 26,3 километра градили су се мостови, вијадукти, петље, галерије. Пробијали су се тунели, стабилизовале косине које су задале највише проблема.

Радови на косинама биће настављени и наредних неколико месеци, али то неће утицати на саобраћај.

Овај ауто-пут повезује север и југ Србије, а мештани са оба краја имају иста очекивања – да се путује краће, брже, безбедније.

"Неће бити више уског грла, увек је био проблем да се прође кроз Грделичку клисуру", рекао је за РТС један од грађана којег је обрадовала вест о пуштању саобраћаја кроз ову деоницу.

Нови ауто-пут од великог је значаја не само за путнички, већ и за робни саобраћај.

Код највишег и најлепшег моста Врла у 17.30 почиње свечана церемонија на којој ће се обратити председник Србије Александар Вучић.

Уследиће вожња кроз најдужи и најсавременији тунел Манајле (1.800 метара), који је грађен по немачким стандардима.

Отварању деонице присуствоваће и представници дипломатског кора, Владе Републике Србије, а очекује се да гости буду и премијер Северне Македоније Зоран Заев, као и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Завршетак источног крака требало би да буде на лето, када ће цео Коридор 10, главни међународни путни правац кроз Србију, бити коначно завршен.

Према подацима "Путева Србије", у 2018. години је Коридором 10 и Коридором 11 прошло укупно 53 милиона путника.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво