Ускоро комерцијални уговор за деоницу Нови Београд-Сурчин

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и генерални директор компаније "Чајна роуд енд бриџ корпорејшен" Ду Феј разговарали су о текућим и планираним пројектима које та компанија реализује у Србији, а кинески партнер је најавио потписивање комерцијалног уговора за деоницу Нови Београд-Сурчин у најскоријем року.

"Хвала на озбиљности и одговорности са којом компанија ЦРБЦ приступа свим пројектима у Србији и очекујемо да тако буде и на пројектима које планирамо да реализујемо у наредном периоду", рекла је Зорана Михајловић.

"За нас су сви пројекти за које смо у последњих неколико месеци потписали споразуме са компанијом ЦРБЦ веома важни, и деонице Нови Београд - Сурчин и Пожега-Бољаре на Коридору 11, као и реконструкција пруге Београд-Ниш-Прешево", истакла је министарка. 

Генерални директор ЦРБЦ, Ду Феј, информисао је потпредседницу Владе да ће радови на деоници Сурчин-Обреновац на Коридору 11 бити завршени до краја године, као и да је све спремно за обележавање почетка радова на деоници истог ауто-пута од Прељине до Пожеге.

Он је рекао да је ЦРБЦ спреман да у најкраћем року потпише комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин, као и да би до краја године могли бити припремљени техничка документација и комерцијални уговор за реконструкцију пруге Београд-Ниш-Прешево.

На састанку је било речи и о пројектима изградње последње деонице Коридора 11 од Пожеге до Бољара и Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи