Трамп: Тарифе на кинеску робу зависе од преговора

Амерички председник Доналд Трамп каже да ће се разговори о трговини између САД и Кине наставити и да ће тарифе које је Америка увела могу, али не морају бити укинуте, у зависности од исхода преговора, преноси Ројтерс.

Трампова порука наведена у твиту, послала је сигнал финансијским тржиштима да, упркос значајном назадовању у преговорима, разговори у Вашингтону нису у потпуности пропали, наводи Ројтерс.

"Током протекла два дана, САД и Кина су одржале отворене и конструктивне разговоре о статусу трговинских односа", поручио је Трамп на Твитеру.

Трамп је похвалио однос са кинеским председником Си Ђинпингом и навео да ће се преговори наставити.

"У међувремену, САД су увеле тарифе Кини, које могу, али не морају бити укинуте, у зависности од тога шта ће се десити са преговорима у будућности", истакао је председник САД.

Трамп је повећао тарифе са десет на 25 одсто на на кинеску робу вредну више од 200 милијарди долара.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво