Градња моста на Коридору 11 у завршници, остао још метар и по да се споји

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре на деоници ауто-пута Е-763 од Сурчина до Обреновца, на Коридору 11. Са поносом могу да кажем да спајамо две обале Саве, од данас, па наредних седам дана, рекао је Вучић.

Александра Вучића су представници Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, као и "Путева Србије", упознали са током радова.

Мост дужине 1.581 метар и ширине 29 метара гради кинеска компанија "China Communications Constructions", а укупна вредност радова на тој деоници износи 233,5 милиона долара. Остао је још метар и по моста да се споји.

"Са поносом могу да кажем да спајамо две обале Саве, од данас па наредних седам дана", рекао је Вучић наводећи да мост изгледа велелепно.

Указао је да на деоници од 17,6 километара између Сурчина и Обреновца ради 650 радника. Када се та деоница заврши, Београд ће ауто-путем бити повезан са Чачком, Пожегом, Ужицем и западном Србијом.

"Ми ћемо пут Обреновац–Чачак у наредних месец и по дана потпуно отворити за саобраћај, што је за Колубарски округ, Ваљево, Лајковац, Мионицу, Љиг, огромно олакшање", рекао је председник и додао да је за Београд и даље проблем долазак до Обреновца, али да се зато ради секција која спаја ту општину са Сурчином.

Рок за то је био јануар 2020, али је са кинеском компанијом која изводи радове договорено да се они заврше до Светог Николе, како би људи за новогодишње празнике могли да рачунају на ауто-пут до Чачка.

Вучић је рекао и да ће 15, 16. или 17. маја за саобраћај бити отворена Грделичка клисура.

За три месеца отвара се и источни крак Коридора 10, ка Бугарској. "То је нешто што мења слику Србије. Показује колико је Србија напредовала и да може да иде брже и успешније него што је било раније", навео је председник.

Захвалио је кинеским партнерима на томе што дају најбоље услове, као и председнику Кине Си Ђинпингу и комплетном кинеском руководству на огромном труду и раду. У шали је затражио од амбасадорке Чен Бо да у Србију дође још фабрика као што је "Меита", која ће запошљавати више од 3.000 радника, са просечном платом од 80.000 динара.

На питање новинара чиме је Србија заслужила кинеске инвестиције, амбасадорка Чен Бо је рекла да је за кинеске привреднике важан пријатељски однос Србије. Србија је, указује, наутицајнија у региону, а пословно окружење ефикасније него у другим земљама. 

Обиласку радова присуствовао је заменик градоначелника Горан Весић и директор ЕПС-а Милорад Грчић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво